ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Για 8η συνεχόμενη χρονιά το Δημοπρατήριο Golden Farm, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους σε θέματα πιστοποίησης συνεργάτες των εταιριών TÜV AUSTRIA Hellas και Food Safe, προσφέρει στους παραγωγούς μας πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων.

Με συμμάχους τα πιο αναγνωρισμένα παγκοσμίως πρότυπα GLOBAL G.A.P. – που αφορά την καλλιέργεια και GRASP – που αφορά το εργατικό δυναμικό, ο παραγωγός είναι σε θέση να τεκμηριώσει την δεξιότητα του για παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων, ενώ παράλληλα προσφέρει στον τελικό καταναλωτή πρόσθετη διασφάλιση για αγνά προϊόντα.

Τι είναι όμως η πιστοποίηση κατά πρότυπο GLOBALG.A.P.; 

Η πιστοποίηση GLOBALG.A.P. Integrated Farm Assurance (IFA) παρέχει απόδειξη εφαρμογής για τα ακόλουθα: Ασφάλεια τροφίμων, Ιχνηλασιμότητα, Περιβάλλον, Υγεία και Ασφάλεια Εργαζομένων, Ορθολογική Διαχείριση Νερού και Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Εχθρών. 

Ποια είναι τα οφέλη από τη λήψη της πιστοποίησης; 

  1. Έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των μη πιστοποιημένων παραγωγών.
  2. Αυξάνει την πιθανότητα καλύτερης τιμής πώλησης των προϊόντων του αφού συνήθως οι περισσότεροι έμποροι προτιμούν να αγοράζουν πιστοποιημένα προϊόντα.
  3. Χρήση του αναγνωρίσιμου λογοτύπου του GLOBALG.A.P. στην εταιρική επικοινωνία με ανάδειξη της συμμόρφωσης με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο.

Διαβάστε τον κανονισμό εδώ.

Τι είναι η πιστοποίηση κατά πρότυπο GRASP;

Η πιστοποίηση GLOBALG.A.P. RISK ASSESSMENT ON SOCIAL PRACTICE (Αξιολόγηση κινδύνου για την κοινωνική πρακτική) GRASP, αποτελεί μια εθελοντική επιπρόσθετη ενότητα που αναπτύχθηκε για την αξιολόγηση των κοινωνικών πρακτικών στη γεωργική εκμετάλλευση, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες πτυχές της υγείας, της ασφάλειας και της ορθής αντιμετώπισης των εργαζομένων.

Ποια είναι τα οφέλη από τη λήψη της πιστοποίησης; 

  1. Συμβάλλει στη δημιουργία ενός βελτιωμένου σχήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μιας γεωργικής εκμετάλλευσης.
  2. Μειώνει το κόστος των βλαβών και των ατυχημάτων καθώς υποστηρίζει τη σαφή επικοινωνία και την εκπαίδευση.
  3. Αναδεικνύει τη δέσμευση της εκμετάλλευσης για κοινωνική ευθύνη.

Διαβάστε τον κανονισμό εδώ.

Για την εγγραφή σας και για όποια επιπλέον ενημέρωση χρειάζεστε επισκεφθείτε τα γραφεία της  εταιρείας μας. Επίσης μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 28420-89895 ή να στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Πηγή: tuvaustriahellas.gr