Αγγούρι

Το αγγούρι είναι καρπός φυτού της ίδιας οικογένειας (Κολοκυνθοειδή) με τα φυτά που παράγουν το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι. Είναι καρπός του ετήσιου φυτού της αγγουριάς (Cucumis sativus – Σικυός ο ήμερος) που έρπει και αναρριχάται. Η αγγουριά καλλιεργείται το καλοκαίρι στην ύπαιθρο και τον υπόλοιπο χρόνο σε θερμοκήπια, γιατί είναι ευαίσθητη στο κρύο. Η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη της.

Προέλευση

Η προέλευση του είναι από την Ινδία όπου το καλλιεργούσαν πριν από 3.000 χρόνια. Επίσης ήταν γνωστό και στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στους Ρωμαίους. Στη συνέχεια διαδόθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Αγγούρι

Διατροφικά στοιχεία

Ποσότητα ανά 100 g
Θερμίδες (kcal) 15
Λιπίδιο  0,1 g
Χοληστερόλη  0 mg
Νάτριο  2 mg
Κάλιο  147 mg
Υδατάνθρακες  3,6 g
Φυτικές ίνες  0,5 g
Ζάχαρη  1,7 g
Πρωτεΐνη  0,7 g
Βιταμίνη Α 105 IU Βιταμίνη C 2,8 mg
Ασβέστιο 16 mg Σίδηρος 0,3 mg
Βιταμίνη D 0 IU Βιταμίνη Β6 0 mg
Βιταμίνη Β12 0 µg Μαγνήσιο 13 mg