Μπλόκο σε οπωροκηπευτικά που διακινούσαν σε λαϊκή χωρίς παραστατικά, στη Θεσσαλονίκη.

Μπλόκο σε οπωροκηπευτικά που διακινούσαν σε λαϊκή χωρίς παραστατικά, στη Θεσσαλονίκη.

Μικτό κλιμάκιο της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, μετά από ελέγχους που έκανε σε λαϊκή αγορά, κατέσχεσε και κατέστρεψε 200 κιλά οπωροκηπευτικών, τα οποία δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά εμπορίας και διακίνησης. Αυτό αναφέρει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σε ενημερωτική ανακοίνωσή της για την εβδομαδιαία δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου με στόχο την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. 

Αναλυτικότερα, κατά την προηγούμενη εβδομάδα, στο σύνολο της επικράτειας είχαμε:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 15/06/2020 έως και 21/06/2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 465 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 58 παραβάσεις. 
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 52.700 ευρώ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017) και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 01.05.2020 (Α’ 90) για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε  αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δύο επιχειρήσεις στην Αττική.
  • Κατασχέθηκαν 50 τεμάχια ιατρικών μασκών, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα δηλώσεων αποθεμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης &  Επενδύσεων, ενώ κατασχεθήκαν και καταστράφηκαν 162 τεμάχια απομιμητικών ειδών.
  • Σε επιχείρηση πάταξης του παρεμπορίου σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης, μικτό κλιμάκιο της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, υπό το συντονισμό του ΣΥΚΕΑΑΠ, κατέσχεσε και κατέστρεψε 619 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 200 κιλά οπωροκηπευτικών, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, ενώ έγινε προσαγωγή τεσσάρων ατόμων για εμπορία βιομηχανικών ειδών χωρίς τη νόμιμη άδεια.

Συντάκτης άρθρου : Παϊσιάδης Σταύρος

Πηγή : agrotypos.gr