Κακοκαιρία Ετεοκλής: Απαγορευτικό στο Ηράκλειο λόγω ανέμων και ισχυρές βροχοπτώσεις

Κακοκαιρία Ετεοκλής: Απαγορευτικό στο Ηράκλειο λόγω ανέμων και ισχυρές βροχοπτώσεις

Δεν εκτελούνται δρομολόγια λόγω των ανέμων που φτάνουν και τα 9 μποφόρ

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια φέρνουν οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ που συνοδεύουν την κακοκαιρία Ετεοκλής. Απαγορευτικό απόπλου υπάρχει σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις. 

Προβλήματα υπάρχουν στο λιμάνι του Πειραιά για τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, ενώ για Αργοσαρωνικό φεύγουν μόνο τα συμβατικά πλοία. Παράλληλα, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες.

Την ίδια στιγμή καταρρακτώδεις είναι οι βροχές σε πολλές περιοχές της Κρήτης ,μεταξύ των οποίων  και το Ηράκλειο, και σε επιφυλακή βρίσονται οι υπηρεσίες σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβουν. 

Oι περιοχές όπου θα εδηλωθούν τοπικά έντονα φαινόμενα σύμφωνα με τον χάρτη του meteo.gr είναι:

Έως 9 μποφόρ

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η ένταση των καιρικών φαινομένων στην Κρήτη αναμένεται από το Σάββατο τις πρωινές ώρες, αρχικά από τα δυτικά και πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα μετακινηθούν και ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από ΝΔ διευθύνσεις  με εντάσεις που θα φθάνουν  τα 7-8 Μποφώρ με τις μέγιστες όμως ριπές να ξεπερνούν κατά τόπους και τα 9 Μποφώρ.

Πηγή : neakriti.gr