Αγρότες από όλη την Ελλάδα έρχονται στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου, δίνουν ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος

Αγρότες από όλη την Ελλάδα έρχονται στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου, δίνουν ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος

Στην Αθήνα προετοιμάζονται να ανέβουν στις 18 Νοεμβρίου οι αγρότες της Κρήτης προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση, ενώ βρίσκονται σε συνεννοήσεις με αγροτικές ομοσπονδίες και ενώσεις σε όλη τη χώρα. Μάλιστα πρότειναν και στους εκπροσώπους από τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγροτών της υπόλοιπης χώρας και αυτοί συμφώνησαν για να έρθουν όλοι μαζί από κοινού στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθούν έξω από τη Βουλή. Ήδη, σύμφωνα με αγροτοσυνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα, παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγρότες για τη συμμετοχή τους στην «απόβαση στην Αθήνα» όπως την χαρακτηρίζουν.

Οι αγρότες της Κρήτης θα επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής στις 17 Νοεμβρίου, ώστε την επομένη το πρωί να βρεθούν στον Πειραιά και από εκεί να κατευθυνθούν στη Βουλή, προκειμένου διαμαρτυρηθούν για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που όπως αναφέρουν «οδηγούν στον αφανισμό του κλάδου». Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, «θα ξεκινήσουμε από το Ηράκλειο και θα αποβιβαστούμε στον Πειραιά. Η Κρήτη θα δώσει το δικό της ξεχωριστό άρωμα στην κινητοποίηση. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά. Θα έρθουν μαζί και αγρότες από τη βόρεια και νότια Ελλάδα. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν γιατί θα είναι καταστροφικά για την αγροτική οικονομία. Ζητάμε κίνητρα για να παράγουμε προϊόντα και όχι αντικίνητρα. Οι δανειστές δεν θέλουν να παράγουμε αλλά μόνο να εισάγουμε».

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αγροτών κ. Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, ανέφερε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «εμείς από τη βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ξεκινήσαμε τη διαδικασία της καθόδου στην Αθήνα και τη συνεχίζουμε μέχρι το τέλος. Εκτιμώ ότι θα είναι ένα πολύ μαζικό συλλαλητήριο. Στόχος μας είναι να μην περάσουν τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην καταστροφή του αγροτικού τομέα».

πηγη Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr