Το αγγούρι είναι καρπός φυτού της ίδιας οικογένειας (Κολοκυνθοειδή) με τα φυτά που παράγουν το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι. Είναι καρπός του ετήσιου φυτού της αγγουριάς (Cucumis sativus – Σικυός ο ήμερος) που έρπει και αναρριχάται. Η αγγουριά καλλιεργείται το καλοκαίρι στην ύπαιθρο και τον υπόλοιπο χρόνο σε θερμοκήπια, γιατί είναι ευαίσθητη στο κρύο. Η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη της.
Η προέλευση του είναι από την Ινδία όπου το καλλιεργούσαν πριν από 3.000 χρόνια. Επίσης ήταν γνωστό και στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στους Ρωμαίους. Στη συνέχεια διαδόθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Αγγούρι
Ποσότητα ανά 100 g
|
Θερμίδες (kcal) 15 |
Λιπίδιο | 0,1 g |
Χοληστερόλη | 0 mg |
Νάτριο | 2 mg |
Κάλιο | 147 mg |
Υδατάνθρακες | 3,6 g |
Φυτικές ίνες | 0,5 g |
Ζάχαρη | 1,7 g |
Πρωτεΐνη | 0,7 g |
Βιταμίνη Α | 105 IU | Βιταμίνη C | 2,8 mg |
Ασβέστιο | 16 mg | Σίδηρος | 0,3 mg |
Βιταμίνη D | 0 IU | Βιταμίνη Β6 | 0 mg |
Βιταμίνη Β12 | 0 µg | Μαγνήσιο | 13 mg |
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.